امروز در این مقاله قصد داریم به مبحث سختی فنر ها بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فنر میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. وسیله فنر به جسمی گفته میشود که دارای ویژگی بازگشتهای پذیر و کشسانی است. در علم مواد و طبق قانون مهندسی شیمی هنگامی که در یک جسم جامد، مایع و یا گاز با وارد شدن نیرو تغییر شکلی صورت میگیرد.
بعد از برداشته شدن نیرو شکل آن جسم، به حالت اولیه خود برگردد، فنر گفته میشود. برای آگاهی از حد کشسانی فنر میتوانید به سایت ما مراجعه کنید. فنر یکی از وسیلههای پر کاربرد و مهم در زندگی روزمره میباشد که مانند قطعات مهم و پرمصرف صنعتی مثل: پیچ، مهره، واشر و غیره… در بسیاری از تجهیزات و دستگاههای متنوع بکار برده شده است.
بنابراین اگر شما علاقه به دانستن سختی فنرهای تسمه ای، پیچشی، فرم دار و فشاری و … را دارید، لذا تا انتهای مطالب ما راه همراهی کنید. برای کسب آگاهی بیشتر پیچ ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
سختی فنر چیست؟
این درست است که طراحی و تولید فنر متنوع است اما اساس کار آنها یکی است. این به آن معنا است که هر فنر جسمی الاستیک است که انرژی را در خود ذخیره و بعد از آن آزاد میکند. برای ویدئوهای بیشتر درباره سختی فنرها، میتوانید در سایت آپارات آنها را مشاهده کنید.
حال نکته مهم در این مسئله این است که برای طراحی و تولید انواع فنرها مثل فنر کششی به درک دقیق فیزیک سختی فنرها احتیاج داریم. بنابراین سوالی که برای ما پیش میآید این است که اهمیت فیزیک برای طراحی فنرها و سختی فنر در چیست؟ در پاسخ باید بگوییم، وقتی که تولید کنندگان، فنر را تولید میکنند میبایست دربارهی رفتار فنرها و نیز سختی فنرها اطلاعات دقیقی داشته باشند. برای مشاهده فنر کوچک کانال ما را فضای مجازی دنبال کنید.
به عنوان مثال از وسیله فنرها در پزشکی برای بزرگ کردن رگهای خونی استفاده میکنند. برای مشاهده انواع فنر میتوانید به سایت ما مراجعه کنید. به این ترتیب که اگر ثابت فنر خیلی بالا باشد و یا سیم خیلی نازک باشد، فنر میتواند سبب پارگی تهدید کننده زندگی شود.
اما در مقیاس بزرگتر و بهتر، سیستمهای تعلیق خودرو با تکیه بر فنرهای بسیار دقیق و مستحکم، جذب شوک را بدون ایجاد بی ثباتی در سرعتهای بسیار بالا در خودروها فراهم میکنند. بنابراین هر فنر در هر کارایی، رفتاری متفاوت از خود را نشان میدهد و این که تمام مشخصات طراحی فنر در تعیین کاربردهای مفید هر فنر و نیز سختی فنرها نقش مهمی دارد.
سختی فنر موازی
مکانیک دو و یا چند فنر هنگامی که به صورت سری میباشند که پشت سر هم و به صورت متوالی بسته شوند و هنگامی که به صورت موازی هستند در کنار یکدیگر به یک قطعه بسته شوند.
به صورت کلی سختی فنر موازی دو یا چند فنر وقتی که در حالت سری قرار داشته باشند مقدار کرنش آنها تحت یک بارگذاری واحد برابر با مجموع کرنشهای هر فنر به تنهایی تحت همان بارگذاری انجام شده میباشد.. برای اطلاع از فنر سازی در تهران و سفارش تولیدی و خرید فنر کششی و فشاری و نیز خرید فنر تسمه ای و … با کارشناسان ما در تماس باشید.
سختی فنر معادل
سختی فنرها را میتوان اینگونه بیان کرد، هر سازه را میتوان به عنوان یک مجموعهای از فنرها در نظر گرفت که هر یک از آنها دارای سختی فنر معادل میباشند. این مبحث، را میتوان از طریق فرمولهای آن به دست آورد. این سختی فنرها میتواند عدد دقیقی را از عملکرد فنر به شما نشان دهد. شما برای اطلاع از حد کشسانی فنر، میتوانید با کارشناسان ما در تماس باشید.
فرمول سختی فنر
فرمول سختی فنر را این گونه میتوان شرح داد که هر چه ثابت فنر بزرگتر باشد، جسم نیز سختتر خواهد بود. چرا که برای کشیدن فنر به نیروی بزرگتر و بیشتری احتیاج داریم. رابطه فرمولی F=kx F = k x سختی فنرها را نشان میدهد.
واحد سختی فنر
برای واحد سختی فنر، باید گفت که K: ثابت فنر میباشد که در دستگاه SI یکای آن نیوتن بر متر و یا کیلوگرم بر مجذور ثانیه است. این یکا در فیزیک از اهمیت بالایی برخوردار است. سختی فنرها، یکی از مبحثهای مهم در فیزیک است که اساس کار استفاده از فنر است. هر شخصی که با فنر کار میکند باید آن را بداند.
ضریب سختی فنر چیست؟
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که ضریب سختی فنر چیست؟ در پاسخ میتوان گفت که ثابت فنر ضریبی میباشد که با نیروی وارد شده بر فنر رابطه مستقیم دارد. این یعنی دقیقاً مشخص میکند که چه مقدار نیرو برای تغییر شکل فنر نیاز است. واحد اندازه گیری استاندارد سختی فنر، نیوتن بر متر میباشد. برای محاسبه این سختی مانند فنر کششی قوی، باید توجه بسیاری داشت.
کلام آخر
برای آگاهی بیشتر از سختی فنرها، شما عزیزان میتوانید با تماس با شرکت فنرسازی کبیرفنر، اطلاعات مفیدی کسب کنید.
آخرین دیدگاهها